Smještaj na otoku Krku
 
Informacije
 
Kako do nas?
 
 
Izleti na otoku i kopnu
 
Aktivni odmor
 
 
     
 

Šilo, otok Krk

 
  Šilo, otok Krk  
     
 
Šilo, turistički centar Dobrinjštine, tipično je primorsko pitoreskno mjesto namijenjeno onima koji traže odmor daleko od prave ljetne vreve. Iako postankom jedno od najmlađih mjesta Dobrinjštine, značenje mu se širi i izvan turističke domene; upravo je u Šilu 19. veljače 1905. godine osnovano "Krčko parobrodarsko društvo" koje je kupilo parobrod "Dinko Vitezić"; 1. lipnja 1905. "Dinko Vitezić" zaplovio je prema Crikvenici, što je označilo početke linije Šilo - Vrbnik - Crikvenica. Prema podacima iz "Pomorskog godišnjaka" za 1937. godinu, Šilo je imalo 9 brodova s 119 brutto tona i 15 članova posade.


Iako bez hotelskih usluga, Šilo raspolaže dovoljnim kapacitetima u privatnome smještaju te Auto-kampom "Šilo", dok se autohtona, nacionalna i internacionalna jela i pića mogu konzumirati u nekoliko ugostiteljskih objekata. Šilo slavi svoj dan 16. kolovoza na blagdan svetog Roka, što je nastavak tradicije započete sredinom 19. stoljeća, kad je našim krajevima harala kuga. I Šilari su se, kao i mnogi drugi, zavjetovali svetome Roku da ih poštedi kuge, pa odatle zavjetne rokovske procesije od Polja prema crkvi svetog Nikole u Šilu.

U Šilu možete pronaći sljedeće sadržaje:

Pošta, trgovina, ambulanta, ljekarna, bankomat, restorani, caffe barovi, slastičarna, kiosci, privezište, sportovi na vodi, tenis, nogomet...

Šilo, otok Krk
 
     
   
 

Gdje se nalazi Šilo?

 
 
 
Šilo
 
 
 
 
 

Multimedia (Fotografije i video clip), Šilo

 
Kontakt i suradnja
 
Taxi, rent a car, rent a bike...
 
 
Nautika
 
Gastronomija na otoku Krku
 
 
Noćni život na otoku Krku
 
 
Multimedia sadržaj
 
Nekretnine na Krku
 

 

 

 

     
Klimno.net- The official site
 
Domino Web Design Početna stranica Na vrh stranice